Promotor:
Grup "Mario Rodríguez Pereira&Filhos,Lda"
Rua do Campo Alegre,830–1º
4150 Oporto
Tipus d'encarrec:
Projecte i direcció de les obres arquitectura interior. Encarrec directe, client privat en 1999. En construcció, finalització prevista de les obres final del 1er semestre del 2003.
Arquitectes Associats:
Joao Paciencia i Ramon Collado
Descripció:

HOTEL SHERATON, OPORTO

Hotel de 5 estrelles, amb 274 habitacions i suites, centre de negocis, sala polivalent, gimnàs, piscina, restaurants, bar, terraza-jardí, etc. i 400 places de parking, situat en l' Av. Boavista entre els carrers Tinent Valadim i Pedro Hispano.
Projecte amb fàcil acces desde l'autopista i desde la Av. Boavista, amb places de parking mes que suficients per l'hotel, per el que una part será de ús públic. La planta baixa está oberta cap al jardí, extenend al exterior, en terrasses ajardinades: els restaurants, zona d'estar, bar, etc., privilegiant les vistes, la tranquil.litat, es a dir, el confort.
L'atrium es la peça central, alvoltant del cual està organitzat l'hotel, amb la seva façana transparent de doble pell de vidre, de 24 m per tota l' alçada de l'edifici. Els corredors de accés a les habitacions, desde els ascensors panoràmics de vidre amb vistes a l'exterior, donen a l'atrium com un balcó desplaçat en cada nivell, aquests pasadissos situats en la part central i de manera longitudinal del edifici, s'obren també al exterior en el seus dos extrems, en les façanes est i oest.
Les façanes de doble pell de vidre, en tota l' amplada i l'alçada de cada habitació, a més de les cualitats de aillament térmic i acústic, permeten tenir una transparencia cap a l'exterior desde cualsevol posició: de peu, assegut o estirat